În baza Acordului de parteneriat încheiat între reprezentanții Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea Poliție de Frontieră și ai Asociației pentru Promovarea Migrației Legale, astăzi 18 iulie 2018 s-a desfășurat la sediul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” o Sesiune de informare cu privire la provocările actualului context pe linie de imigrație pe plan național și internațional pe care viitorii specialiști de frontieră și imigrări ar trebui să le ia în considerare în definitivarea unei pregătiri care să răspundă nevoilor practice.

Colaborarea între autoritățile publice și societatea civilă, a fost promovată întotdeauna de instituțiile și agențiile Uniunii Europene ca model de bună practică pentru dezvoltarea acestui sistem, mai ales luând în considerare că migrația este un fenomen cu preponderență social.

Am avut onoarea să îi avem alături de noi pe reprezentanții UNHCR și OIM care au făcut prezentări cu privire la direcțiile de acțiune ale UNHCR pe plan national și international, precum și la aspectele practice caracteristice procesului de repatriere voluntară şi reintegrare în țările de origine desfășurat de OIM.

Totodată, am avut oportunitatea să îl ascultăm pe Excelența sa, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România, dl. SALAH ELDIN ABDEL SADEK AHMED, care ne-a adus elemente interesante despre istoria relației dintre cele două țări și oportunități de consolidare a acesteia.

Îi mulțumim domnului Rector, comisar-şef, Prof. univ. dr. ADRIAN IACOB pentru că a avut disponibilitatea de a deschide activitatea și de a transmite un mesaj invitaților noştri și îl asigurăm că activitatea noastră alături de reprezentanții Facultății Poliției de Frontieră se va desfășura cu maxim profesionalism şi responsabilitate, pentru calitatea informațiilor care vor ajunge în procesul educational al viitorilor polițiști de frontieră și de imigrări.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.