În data de 27  Octombrie 2018 la sediul Ambasadei Republicii Libaneze la Bucureşti a avut loc o întâlnire cu studenții libanezi din România, activitate realizată cu sprijinul Ambasadoarei Republicii Libaneze la București, Excelenta sa Doamna Rana Mokaddem. S-a urmărit astfel ca participanții să se simtă cât mai relaxați și deschiși pentru a interacționa constructiv, astfel încât să fie obținut un dublu rezultat:

  • culegerea de cât mai multe informații relevante pentru a realiza un studiu care să reflecte situația reală a problemelor cu care se confruntă studenții străini în România prin aplicarea ca instrument de cercetare a unui chestionar conținând atât întrebări închise, cât și deschise;
  • oferirea de soluții practice diferitelor situații expuse de participanți cu privire la dreptul de ședere pe teritoriul României.

În cadrul activității s-au discutat probleme punctuale privind dreptul de ședere pe teritoriul Romaniei, situații dificile cu care aceștia s-au confruntat sau se confruntă în prezent, specialiștii APML România oferind îndrumare în soluționarea acestora.

Evenimentul va sta la baza elaborării unui studiu privind problemele cu care se confruntă studenții străini din România. În cadrul acestui studiu vom analiza gradul de satisfacție cu privire la modul de interacțiune dintre studenți și instituțiile naționale abilitate să intre în contact cu aceștia pe diverse problematici, modul de integrare al studenților străini în societatea românească pe parcursul studiilor, precum și perspective de viitor după terminarea studiilor.

Activitățile din această serie vor continua.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.